Firma EPAM Polska wyróżniona tytułem Friendly Workplace 2022

Nowoczesne podejście EPAM Polska w obszarze polityki personalnej i rozwoju pracowników zostało docenione przez redakcję portalu Markapracodawcy.pl, która przyznała firmie wyróżnienie Friendly Workplace 2022.

Szczególnie wysoko została oceniona kultura organizacyjna firmy, wspierające programy wewnętrzne oraz inspirujące inicjatywy mające na celu budowanie kreatywnego środowiska pracy.

W swoim uzasadnieniu komisja szczególnie podkreśliła prorozwojowe nastawienie firmy realizowane poprzez inwestycje w nowoczesne narzędzia, inspirujące programy takie jak EPAM’s Made Real Lab oraz wartościowe inicjatywy, np. EPAM IMPACT. Wyróżnione zostały również aktywności, które doceniają pracowników i promują ich zaangażowanie.

Szczegóły na temat inicjatyw EPAM można znaleźć na stronie organizatora programu.

Najlepsze miejsce pracy w IT

Tytuł Friendly Workplace 2022 to nie pierwsze tego typu wyróżnienie przyznane EPAM. W tym roku firma znalazła się na prestiżowej liście Najlepszych Miejsc Pracy w Polsce, publikowanej przez Great Place to Work Institute Polska, a także drugi rok z rzędu zwyciężyła w badaniu AudIT organizowanym przez Magazyn Computerworld, zdobywając tytuł „Najlepsze Miejsce Pracy w IT w Polsce”.

- Jesteśmy jednym z najlepszych miejsc pracy w Polsce i chcemy być liderem wśród pracodawców IT w naszym kraju. W EPAM najważniejsi są dla nas ludzie, ich wiedza oraz doświadczenie, dlatego otwieramy się na potrzeby pracowników oraz nieustannie rozwijamy wachlarz naszych ofert Learning&Development i well-being. Pamiętamy również o wartościowych benefitach dla EPAMersów oraz ich rodzin – mówi Radosław Świętoń, Head of People w EPAM Polska.

EPAM prowadzi obecnie w Polsce kilkaset procesów rekrutacyjnych, poszukując osób zainteresowanych pracą w modelu hybrydowym oraz w pełni zdalnym w oparciu o różne formy zatrudnienia. Firma aktywnie poszukuje m.in. specjalistów Java, JavaScript, .NET, Python, a także testerów oprogramowania (QA), ekspertów DevOps/Cloud i Big Data oraz Project i Delivery Managerów. Wszystkie oferty pracy w EPAM Polska publikowane są stronie epamfuture.pl.