Winter Parties: Podsumowanie 2016 Roku i 5 Lat EPAM w Polsce

W 2016 roku przypadła piąta rocznica działalności EPAM w Polsce. Możemy śmiało powiedzieć, że był to dla nas wyjątkowy rok: znacząco poszerzyliśmy portfolio naszych klientów, rozpoczęliśmy działalność w dwóch kolejnych miastach, a liczba naszych pracowników w całym kraju przekroczyła 1000. Okazją do podsumowania oraz świętowania tych i innych sukcesów były coroczne Winter Parties odbywające się we wszystkich naszych lokalizacjach.

Imprezy zimowe są stałym elementem w kalendarzu wydarzeń organizowanych dla naszych pracowników. Tegoroczne Winter Parties były jednak okazją nie tylko do podsumowania działań i sukcesów osiągniętych w 2016 roku, ale także okazją do świętowania piątych urodzin EPAM w Polsce. Podczas oficjalnej części podsumowano rozwój firmy w minionym roku oraz przyznano nagrody pracownikom, których wkład i zaangażowanie szczególnie wyróżniły się w ostatnich dwunastu miesiącach. Po krótce przedstawiono także plany na 2017 rok – nadchodzące projekty, prognozy zatrudnienia oraz informacje o tym, jakie inicjatywy CSR zdecydowaliśmy się wspierać.

Głównym motywem, który przewijał się na tegorocznych Winter Parties we wszystkich lokalizacjach, był „Ice and Fire”. Na uczestników czekały takie atrakcje jak fire show, rzeźbienie w lodzie, wyścigi na sankach czy pokazy tańca latynoskiego. Nie zabrakło także elementów technologii - goście krakowskiej imprezy mogli spróbować swoich sił w grach opartych na technologii VR. Integracji sprzyjały z kolei wyzwania karaoke, wspólne układy taneczne czy popularne Manequinn Challenge, z którego wideo można obejrzeć tutaj.
Zachęcamy także do obejrzenia krótkiego filmu podsumowującego wydarzenie w Krakowie, dostępnego na naszym kanale YouTube.

O EPAM

EPAM należy do światowych liderów z zakresu inżynierii oprogramowania. Firma działa od 1993 roku i zatrudnia blisko 22 tys. pracowników w ponad 20 krajach na całym świecie. Do klientów EPAM należą globalne korporacje z takich sektorów jak finanse i bankowość, media, hi-tech, opieka zdrowotna czy turystyka. Spółka notowana jest na Nowojorskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, a jej siedziba główna znajduje się w Newtown, USA.

W Polsce firma rozpoczęła działalność w 2011 roku i obecna jest w pięciu miastach: Krakowie, Gdańsku, Wrocławiu, Katowicach i Warszawie. Tym, co wyróżnia EPAM na rynku, jest kultura organizacyjna, atmosfera pracy oraz wielka pasja do technologii. EPAM regularnie wspiera inicjatywy związane z branżą IT, organizuje również własne spotkania dedykowane środowisku developerów – TechTalks czy hackathony.

W 2015 roku firma znalazła się na na szczycie zestawienia „FORTUNE’S 100 Fastest Growing Technology Companies” w kategorii przedsiębiorstw dostarczających rozwiązania IT, z kolei w 2016 została sklasyfikowana na 8. miejscu zestawienia „25 Fastest Growing Public Tech Companies” magazynu Forbes.