EPAM Sponsorem największej w Polsce konferencji dla entuzjastów Javy

Ponad dwa tysiące uczestników, a także stu prelegentów i dziesiątki wystąpień – tak w skrócie można opisać Devoxx 2024, czyli największą w Polsce konferencję skupiającą entuzjastów Javy. Jednym ze sponsorów wydarzenia była firma EPAM Polska.

Spotkania z cyklu Devoxx mają już ponad dwudziestoletnią tradycję i należą do największych na świecie wydarzeń poświęconych Javie. Ich celem jest promowanie dobrych praktyk technologicznych, a także dzielenie się wiedzą i networking.

Setki ekspertów IT w jednym miejscu

Konferencja Devoxx Poland odbyła się w Centrum Kongresowym ICE w Krakowie w dniach 19-21 czerwca. Przedstawiciele EPAM Polska wzięli udział w wydarzeniu, promując rozwiązania firmy jako Silver Sponsor. Zwiększali tym samym rozpoznawalność marki EPAM wśród uczestników konferencji, a także polecali dostępne role z różnych dyscyplin.

W wydarzenie zaangażowały się zarówno osoby z działu marketingu, jak również przedstawiciele różnych zespołów oraz innowacyjnych technologii. W ciągu trzech dni mieli oni okazję porozmawiać z ponad 500 uczestnikami, którzy odwiedzili stanowisko firmy! Eksperci EPAM Polska przygotowali dla nich wyjątkową atrakcję – konkurs, w którym główną nagrodą był zestaw LEGO Technic.

– Niesłabnące z roku na rok zainteresowanie konferencją Devoxx pokazuje, jak duży jest głód wiedzy związany z nowymi technologiami wśród specjalistów i pasjonatów IT w Polsce. Chociaż wydarzenie skupiało się przede wszystkim na wymianie doświadczeń związanych z Javą, wśród poruszanych prezentacji nie zabrakło tematów dotyczących obszarów Big Data, UI i UX, czy architektury oprogramowania. Różnorodność zagadnień sprawiła, że podczas wydarzenia poznaliśmy mnóstwo nowych talentów zainteresowanych profilem naszej firmy – mówi Mateusz Nowicki, Senior Software Engineering Manager w EPAM Polska.

EPAM Systems jest globalną firmą technologiczną z siedzibą w Stanach Zjednoczonych oraz czołowym dostawcą usług transformacji cyfrowej na świecie. Specjalizuje się w rozwoju elektronicznych i fizycznych produktów, a także usług związanych z inżynierią oprogramowania. Globalne zespoły EPAM oferują klientom innowacyjne rozwiązania, które wspierają rozwój przedsiębiorstw, edukację i ochronę zdrowia, a także łączą ludzi i poprawiają jakość ich życia.

Dowiedz się więcej na www.epam.com i śledź EPAM na Facebooku, Instagramie oraz LinkedIn